Project Grotius Woontorens
Den Haag

Een prachtig woningbouw project met een adembenemend  uitzicht op zee. Tevens geeft het de skyline van Den Haag een nieuwe uitstraling.

Looptijd 2019 – 2022
Projectinformatie

In opdracht van Provast realiseert bouwcombinatie J.P. van Eesteren – BESIX de woontorens Grotius I en Grotius II in Den Haag. In deze twee gebouwen komen 655 huurappartementen, waaronder 114 sociale huurwoningen. De  torens gaan, met een hoogte van 120 en 100 meter, zichtbaar bijdragen aan de Haagse skyline.

De duurzame gebouwen worden uitgerust met gevels van natuursteen. Rond de terrassen in de kroon worden de gevels van hout. Daarnaast krijgen de torens een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening en een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp is van architect MVRDV. De bouw start in februari 2019, oplevering is medio 2022.

Project Grotius vormt bovendien het startpunt van de complete make-over van het gebied dat ten oosten van het Centraal Station ligt, inclusief het deels overkappen van de Utrechtsebaan en het doortrekken van voetgangersroute richting Bezuidenhout

Start project

FEBRUARI 2019

Locatie

Den Haag

Onze opdrachtgever

Opdrachtgever - MDB TBI - JP van Eesteren

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen?